برگه اطلاعات ایمنی مواد شیمیایی (MSDS)
برگه اطلاعات ایمنی مواد (MSDS) یک منبع اطلاعاتی جامع میباشد که توسط تولیدکننده و یا واردکننده ماده شیمیایی تهیه میگردد . برگه MSDS حاوی اطلاعاتی میباشد که عبارتند از: نام ماده شیمیایی، خصوصیات فیزیکی و شیمیایی ماده، خطرات بهداشتی و سمیت آن، شیوه صحیح جابجایی و نگهداری آن ماده و دستورالعمل کمکهای اولیه و اورژانسی و اقدامات کنترلی.اطلاعات برگه ایمنی مواد علاوه بر انتخاب محصولات ایمن به کارکنان و کارفرمایان کمکهای لازم در ارتباط با مواجهه صحیح با ماده و چگونگی اقدامات اضطراری را آموزش میدهد. اداره ایمنی و سلامت شغلی ضروری دانسته است که تمام سازندگان، بازرگانان و توزیعکنندگان مواد شیمیایی برگه اطلاعات ایمنی مواد را تهیه نمایند و همچنین کلیه کارفرمایان موظف میباشند که یک نسخه از MSDS مواد شیمیایی خطرناک را تهیه و در مکانی که افراد با این مواد سروکار دارند نگهداری نمایند
ایمنی حریق
اقدامات پیشگیرانه وکنترلی در خصوص حریق
ایمنی برق
اثرات جریان برق بر بدن انسان
الف) آستانه احساس: چشم انسان در شدت جریان حدود 02/0 میلیآمپر دارای پایینترین آستانه احساس در برابر عبور جریان برق میباشد و اگر این شدت جریان از کره چشم عبور کند چشم انسان بر اثر انقباض نسوج در حالت بسته برق میزند. آستانه احساس زبان 45/0 میلیآمپر و پوست یک میلیآمپر میباشد. در اثر عبور جریان از بدن حرارت زیاد تولید میگردد که میتواند باعث سوختگی نسوج بدن گردد. و چنانچه سوختگی سطوح وسیعی از بدن را دربرگیرد، به دلیل کاهش آب، نمک و مواد پروتیدی در بدن، احتمال زنده ماندن کم است.
ب) تشنج عضلات: عبور جریان برق با شدت جریان خاص باعث ایجاد انقباض عضلانی در بدن میگردد به طوری که در شدت جریان 10 تا 15 میلیآمپر تشنجات دست به گونهای است که فرد نمیتواند جسم برقدار را رها کند ولی در بعضی موارد انقباض عضلانی سبب قطع تماس میگردد و بعضاً با بکارگیری سایر عضلات خود، قادر خواهد بود خود را از محل تماس آزاد سازد. جریانهای قوی که امکان کنترل ارادی را از فرد مصدوم میگیرد روی استخوانبندی اثر نموده و خطرناک است زیرا به عضلات تنفسی اثر نموده و سبب قطع تنفس به هنگام شوک میشود. در این حالت چنانچه دقایق اولیه پس از قطع شوک الکتریکی به فرد سانجه دیده تنفس مصنوعی داده نشود، قطع تنفس باعث توقف کار قلب و در نهایت منجر به مرگ فرد سانجه دیده خواهد شد.
ج) فیبریلاسیون قلبی: در کنتاکتهای عادی بین دست و دست، دست و پاها قبل از جمله عصبی حالتی به نام فیبریلاسیون قلبی به وجود میآید که در این مورد ضربان بطن قلب افزایش مییابد و تلمبه قلبی از بین رفته و در این شرایط مغز و قلب دیگر تغذیه نشده و در عرض چند دقیقه منجر به مرگ شخص میگردد.
اختلالات درازمدت ناشی از برقگرفتگی
الف) اثرات بر روی سیستم بینایی: ورم شبکیه، عفونت چشم، ورم ملتحمه، آب مروارید سفید که حداکثر 6 ماه بعد از برقگرفتگی ایجاد میشود، ضعف بینایی، تورم عصب چشم از جمله عوارضی است که میتواند در مصدوم بروز نماید.
ب) ناراحتی عصبی: عوارضی چون تحریکپذیری و عصبانیت، بیخوابی، فقدان قوه شناسایی و تشخیص، سردرد توأم با هذیانگویی، ضعف حافظه و بیحوصلگی نیز از جمله اختلالاتی است که در مورد افراد سانحهدیده مشاهده شده است.
ج) ناراحتیهای قلبی: مانند اختلال در گردش خون، اختلال در ریتم قلبی، اختلال در عملکرد عروق و تغییرات فشار خون، درد در ناحیه قلب.
د) کاهش شنوایی موقت یا دائم
موارد فوق از جمله اختلالاتی است که میتواند در درازمدت پس از تماس فرد با جریان برق در بدن وی ایجاد گردد.
اقدامات اولیه در جهت نجات شخص برق گرفته
اولین اقدام در هنگام سانحه برقگرفتگی ضمن حفظ خونسردی، قطع مدار برق میباشد. در صورتی که این کار امکانپذیر نبوده و فاصله زیادی باید طی شود و امکان آسیب جدی به فرد مصدوم است بایستی بلافاصله شخص مصدوم را با وسیلهای که رسانای برق نیست (چوب) از مدار برق جدا نمود . تماس با اورژانس یا رساندن فرد مصدوم به پزشک، تنفس مصنوعی و ماساژ قلبی در صورت نیاز توسط فردی که به کمکهای اولیه آشنا میباشد از اقدامات اولیه در این رابطه میباشد.
اقدامات کنترلی و توصیههای ایمنی
مقدمه ای برایمنی ترافیک
شاخص اصلی ارزیابی ایمنی کشورها شاخص کشته به 100 هزار نفر به عنوان شاخص ریسک سلامتی آحاد جامعه ناشی از تصادفات است که در سال 92 به حدود عدد 25 رسیده که حداقل 5 برابر کشورهای موفق دنیا در عرصه ایمنی است.
مشکلات ریشهای ایمنی ترافیک در راههای کشور
- عدم حساس بودن اقشار مختلف جامعه از جمله مدیران ذیربط ، کارشناسان،شهرسازان و سازندگان راه و خودرو و حتی پلیس به واژه و ماهیت خطر و انواع مخاطرات به نوعی که مدام بر تعداد مخاطرات یا اضافه می شود و یا به راحتی بررسی نمی شود.
- خطر در موضوعات ترافیکی هنوز تعریف نشده و معیارهای مشخصی ندارد لذا به راحتی از کنار آنها عبور می شود؛ مثلا خطرات در راه چیست؟ خطرات در خودرو چه هستند؟ چون تعریف نشدهاند به راحتی از کنار آنها عبور می شود یا حتی به راحتی ایجاد میشوند. خودرو غیر ایمن را میگوییم ایمن است. در صورتیکه تعریف و معیار درست از ایمنی خودرو هنوز تبیین نشده که بر مبنای آن ارزیابی شود.
- سیاستهای ایمنی در کشور بطور روشن وصریح تعیین و ابلاغ نشده است. مثلا بیاد نمی آوریم که مدیر یا مسئولی با صراحت در مجامع یا رسانه ها اعلام کرده باشد که حفظ جان مردم مهمتر از رشد خودرو یا رشد راهها یا افتتاح راه جدید است.
متاسفانه بین منافع مادی و ایمنی علیرغم شعارها تاکنون منافع مادی ارجعیت داشته و ایمنی در درجه بعدی اهمیت قرار دارد .حمل و نقل سریع از حمل و نقل ایمن مهمتر تلقی شده و مثال آن روکش راههای روستایی بدون در نظر گرفتن نیازهای ایمنی راهها مثل علایم و گاردریلهای لازم بوده که بهای این غفلتها را مردم بی گناه باجانشان می پردازند.
- رشد سریع وسایل نقلیه سواری بدون هرگونه مدیریت صحیح تقاضای سفر به لحاظ ایجاد سیستمهای حمل و نقل عمومی هدایت کننده سفرهای برون شهری به سیستم های جابحایی انبوه که به مراتب ایمنی بالایی نسبت به سفرهای منفرد دارد.
ادامه دارد...
Cannot get تهران location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.